Gebakken pladijs met citroenboter, gefrituurde peterselie en garnalenstoemp
|
Ingrediënten: 4 personen
|
|
Bereiding:
|
Voor de groentenstoemp:
-
Snijd de aardappelen, de wortelen en de ui in grote stukken.
-
Snijd de savooikool iets fijner.
-
Zet dit alles onder water en breng aan de kook met een snuifje zout.
-
Giet de groenten af als ze gaar zijn.
-
Leg ze terug in de pan en laat er het laatste vocht even op een zacht vuurtje uitstomen.
-
Doe er de room en een kluitje boter bij.
-
Stamp alles fijn met een aardappelstamper.
-
Meng de eierdooier met een laatste restje room, roer die ook onder de
stoemp en werk af met peper, zout en een beetje nootmuskaat.
Voor de vis:
-
Zet de oven op grillstand. Haal de pladijzen even door de tarwebloem.
-
Verhit boter in een grote vispan tot ze schuimt en leg er de pladijzen in.
-
Bak ze in 6 minuten krokant en gaar aan beide zijden.
-
Pel de citroenen tot op het vlees.
-
Snijd ze in schijfjes.
-
Schik ze op de gebakken vis en strooi er het paneermeel over.
-
Schuif de vispan nu even onder de warme grill tot het paneermeel kleurt.
Voor de gefrituurde peterselie:
-
Verwijder de steeltjes van de krulpeterselie.
-
Was hem even en droog hem in een handdoek.
-
Bak hem krokant in een hete frituur (± 170°), strooi er een
beetje zout over en schik hem bij de vis.
Werk af:
Hak de platte peterselie grof en meng hem, samen met de garnalen, door de aardappelstoemp.
Serveer de vis met de pan op tafel, de stoemp apart in een kommetje.
|